Reportaža

Kad Brazilci iz Pirota zasviraju rok

Orkestar Brazilci iz Pirota postao je prava kafanska atrakcija Pirota. Osim standardnog kafanskog repertoara začinjenog ruskim i romskim tradicionalnim pesmama, pirotski Brazilci ne libe se da u kafani zasviraju i Dip parpl, na svoj način, izazivajući na taj način oduševljenje gostiju

Brazilci najčešće sviraju u kultnoj pirotskoj kafani Ladna voda. Frontmen benda, Kajko Kočić Brazilac kaže za Pirotske vesti da Brazilci sviraju zajedno pet godina i da su za to vreme postali, po priči mnogih, najbolji kafanski orkestar u našem gradu.

brazilci_4

-Mnogo truda je uloženo, mnogo vežbe, i prezadovoljan sam onim što smo postigli. Svi kažu da smo za sada najbolji akustični bend u gradu i drago mi je što je to tako. Imali smo brojne ponude, ali smo još uvek u Pirotu i tako će i biti-kaže Kočić.

Zoran Petrović, vokalni solista Brazilaca kaže da ovaj bend ima veoma bogat repertoar, svira se čak i Dip parpl, na oduševljenje mlađe publike.

brazilci_3

 

-Od repertoara sviramo sve, od grčke, preko španske, narodne, zabavne muzike, nije nam stran ni Dip parpl. Sviramo Šumadiju, bugarske pesme nam nisu strane, sviramo dosta po Bugarskoj, tako da nas je teško iznenaditi-kaže Petrović za Pirotske vesti.

brazilci_2

Osim Siniše Kajka Kočića, koji svira harmoniku, Brazilce čine i Zoran Petrović, pevač i perkusionista, Stefan Janković, gitarista, Siniša Janković, solo gitara i Dušan Redžić na kontrabasu.

brazilci_1

 

Jedan od obožavalaca Brazilaca, Ivan Lozanov, iz Sofije, kaže da je slučajno čuo ove muzikante.

-To su najnerovatniji muzičari koje sam čuo u životu. Mislim da ću u buduće stalno slušati njih jer sviraju autentičnu akustičnu muziku koja prija ušima i tera me da sve češće dolazim u Pirot kako bi uživao u njihovoj muzici-kaže Lozanov za Pirotske vesti.

Zbog velikog interesovanja posetilaca portala Pirotske vesti, objavljujemo kontakt telefon Kajka Kočića Brazilca 0613238076, kao i LINK ka fejsbuk strani ovog jedinstvenog benda.

 

tekst, foto, video Aleksandar Ćirić

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker