Kultura

Kabare za decu – pevanje i kazivanje stihova najpoznatijih dečjih pesama

U okviru “Pirotskog kulturnog leta”, u parku pored srednjevekovne Tvrđave “Kale”, još jedno veče posvećeno je deci. Naime, u organizaciji pirotskog Doma kulture “Pozorištance s juga” priredilo je kabare za decu, interaktivnu predstavu koja je maksimalno zaokupila pažnju mališana. Kao što i priliči kabareu pevanu su i recitovane poznate pesme, ovoga puta dečje, u izvođenju, vokalnog soliste, Marka Milisavljevića, uz asistenciju, glumice Narodnog pozorišta iz Niša, Bratislave Milić, koja je govorila stihove, odnosno, interpretirala na jedan drugačiji, originalan način.

Vokalni solista, Marko Milisavljević, kaže da kabare za decu pokušava da oživi pesme koje su se nekada pevale i koje imaju izuzetnu umetničku i vaspitnu vrednost.

“Ima mnogo takvih pesama kao što su Kad si srećan, Deca su ukras sveta, Materina maza, i tako dalje. Ono što su naše bake i mame nama pevale mi želimo našim potomcima da pevamo i da ih malo udaljimo od današnjeg učenja pesama preko interneta. Naravno, ne mislim da na internetu nema poučnih i dobrih sadržaja, ali prosto naći ćete svašta. Mislim da je naša dužnost da napravimo dobru selekciju i da na taj način deci prezentujemo ono što treba”- izjavio je Milisavljević.

Glumica, Bratislava Milić, smatra da je ovo jedna vrsta pozorišta. Ona recitacije pesme uz koje su mnoge generacije odrastale, ali ne u formi klasične recitacije, već je to neka priča. Kaže da deca jako lepo reaguju, da su kao i odrasli željni druženja i pozorišta u bilo kojoj formi.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker