Gradska hronika

JP Putevi Srbije: Svi srpski putevi prohodni!

JP „Putevi Srbije” obaveštava javnost da autoputevi i svi državni putevi prvog i drugog reda, kao i prilazi graničnim prelazima i planinskim centrima su prohodni za saobraćaj.

Trenutno je na snazi je III stepen angažovanja radne snage, mehanizacije i opreme koja je angažovana na čišćenju snega i leda kako bi obezbedili normalno odvijanje saobraćaja na mreži državnih puteva.
Naglašavamo da angažovanost mehanizacije, može biti i veća u slučajevima pojave elementarnih nepogoda i stepena njihove jačine, a putari su spremni da reaguju u skladu sa razvojem situacije na terenu.

Zbog intenzivnih snežnih padavina, na pojedinim državnim putevima I i II reda na teritoriji Užica, Valjeva, Novog Pazara i Kruševca na snazi je obustava saobraćaja za teretna motorna vozila.

Šleperi i teretnjaci bez zimske opreme prave velike probleme!

Skrećemo pažnju javnosti da veliki problem u odvijanju saobraćaja prave teretna vozila i šleperi i njihovi nesavesni vozači koji su na put krenuli bez zimske opreme odnosno sa letnjim i neispravnim pneumaticima.

JP „Putevi Srbije” apeluje na vozače da ne kreću na put bez zimske opreme i lanaca koji su obavezni u brdovitim i planinskim terenima, kao i da poštuju ograničenja brzine i istu prilagode uslovima na putu.

JP „ Putevi Srbije “

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker