Gradska hronika

Još jedan protest pirotskih taksista ispred Prihvatno-tranzitnog centra na Četrvtom kilometru

Danas je ispred Migrantsko-tranzitnog centra na Četvrtom kilometru kod Pirota, organizovan još jedan protest pirotskih taksista kojima su se pridružili i građani. Iskazivanje nezadovoljstva usledilo je nakon  fizičkog napada  trojice migranata koji su, pre dva dana psovali Nataliju Rangelov, taksistkinju i cigaretama pokušali da joj zapale kosu, dok ih je vozila ka  Četrvtrom kilometru.

-Od nadležnih tražimo da reše ovaj problem jer su oni postali sve agresivniji i prema taksistima, ali i prema građanima. Zahtevamo da im se ograniči vreme kretanja po gradu do 22 časova uveče i da se o njima povede više računa. U poslednje vreme na udaru su im žene i ne bismo želeli da se dogodi neki drastilčniji slučaj nasilja -kaže Milan Tošić, taksista.

U ime okupljenih građana koji su došli da podrže taksiste u njihovim zahtevima, novinarima se obratila  Marija Milojković.

-Došla sam jer se ne osećam sigurno i bezbedno  u gradu kada sretnem grupu od desetak i više migranata, polupijanih koji dobacuju devojkama i ženama. Pre nekoliko večeri na trgu sam bila sa sinom i   dvojica vidno pijanih  su, na klupi  glasno govorili na engleskom kako su došli ovde da siluju Srpkinje  i da ostave potomstvo kao što je to bilo pre 500 godina. Ima ih puno po gradu, nose skupocene mobilne telefone i puše cigarete  čija cena paklice nije ispod 300 dinara. Pitam se samo odakle im toliko para-kaže  Milojkovićeva.

Vlasnici okolnih vinograda i  voćnjaka na Četvrom kilometru kažu da je stanje u migrantskom prihvatilištu bilo daleko bolje kada su ovde bile smeštene izbegličke porodice. Sadašnji “stanari”, njih oko 170 iz Avganiostana i Iraka su uglavnom samci , po svemu sudeći problematične prošlosti i ne prezaju na naprave štetu u vinogradu ili voćnjaku, pa i u gradu.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker