Sport

Jedanaest odličja za pirotske džudiste na „Kupu Cara Konstantina”

Luka Golubović i Janko Potić osvojili su zlatne medalje, a Mia Nikolić, Katarina Nacić, Tara Krstić, Miloš Panić, Ognjen Veljić, Mihajlo Nešić i Kostadin Kostić osvojili su bronzana odličja na međunarodnom turniru „Kup Cara Konstantina” koji je danas održan u Nišu. Na turniru je nastupilo sedamnaestoro džudista kluba “Ipon 010” u kategorijama poletarci, mlađi i stariji dečaci i devojčice. Ekipu su predvodili treneri Marko Cenić i Danilo Drašković.
“Nastavili smo sa dobrim rezultatima na velikim takmičenjima. Zadovoljan sam uspehom naših džudista i ponosan zbog činjenice da smo mnogo napredovali u odnosu na prošlu godinu, kada smo na ovom turniru osvojili samo četiri medalje. Uspeh je mogao da bude i bolji, ali je mnogim takmičarima manjkalo koncentracije i iskustva. U prilog tome govori čak šest petih mesta. U svojim kategorijama, ovoga puta, briljirali su Luka Golubović i Janko Potić. U generalnom plasmanu osvojili smo šesto mesto, što je odličan rezultat, jer je konkurencija bila izuzetna, a na turniru su nastupili džudisti iz najvećih i najboljih srpskih klubova”, rekao je Danilo Drašković, trener Džudo kluba “Ipon 010″, neposredno po završetku „Kupa Cara Konstantina” .


Sledećeg vikenda najbolji džudisti kluba “Ipon 010” nastupiće na Međunarodnom turniru u Velikom Gradištu.
Na “Kupu Cara Konstantina”, koji je danas održan u Nišu u organizaciji Džudo saveza centralne Srbije učestvovalo je oko 450 džudista iz četrdesetak klubova.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker