Lokalna samouprava

Javno preduzeće za planiranje i izgradnju: Do polovine godine završava se Prostorni plan Grada Pirota

Osim brojnih investicija iz oblasti infrastrukture, stručnjaci JP za planiranje i izgradnju grada uveliko rade i na još jednom strateški važnom projektu – Prostornom planu Grada, kazao je Pirotskim vestima direktor Svilarov. Ovaj strateški važan dokument biće završen do polovine 2020. godine, nakon čega sledi još jedan važan dokument, a to je izrada projekta generalne regulacije Zavojskog jezera, kaže Svilarov. 

Svilarov je prošlu godinu ocenio uspešnom, što je i opšta ocena kada je reč o infrastrukturnim radovima, ali i na polju izrade planske dokumentacije.

-Nekih tri miliona evra je 2019. godine iz gradskog budžeta izdvojeno za infrastrukturu, 36 projekata je realizovano, 36 novih ulica, trotoara, dobilo je novi izgled i sa tog aspekta delim ocenu gradonačelnika da je sezona bila veoma uspešna. Izdvojio bih uređenje dve ulice u gradu – Ulice “7. juli” i Ćirila i Metodija, obe ulice su dobile potpuno nov izgled, a Ćirila i Metodija je i nova ulica, rekonstruisana je rasveta i te dve ulice su ogledni primer kako bi trebalo da se rekonstruišu ulice i nadalje. Takođe, mnogo toga je uloženo i u sela. Ove godine će, kada je o selima reč, biti završen projekat uređenja Kružnog puta oko sela Gradašnica, koji je delom rađen prošle godine, a rađeno je i u selima Trnjana, Veliki Jovanovac, Poljska Ržana, u selu Krupac će se raditi ove godine jer je dogovor da se najpre rekonstruiše vodovodna mreža a onda da se sve asfaltira-kazao je direktor Svilarov.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker