Lokalna samouprava

Javni radovi – JKP „Regionalna deponija Pirot“: Uređuje se pristupni put, čisti korito Nišave, uklanjaju divlje deponije

 

U okviru programa javnih radova koje JKP „Regionalna deponija Pirot“  realizuje preko konkursa grada Pirota i Nacionalne službe za zapošljavanje Pirot obavlja se uređenje i  održavanje pristupnog puta ka Regionalnoj deponiji, uređenje kruga deponije, čišćenje i održavanje korita reke Nišave u potezu od gradskog kupališta prema selu Poljska Ržana, kao i uklanjanje pojedinih divljih deponija.

Projekat pod nazivom „Održavanje i zaštita životne sredine u prirode u gradu Pirotu”, počeo je sa sprovođenjem 10.05.2022. godine. Vrednost projekta iznosi 371.383,76 dinara, i na projektu su angažovana 4 osobe sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje i to iz  kategorije teže zapošljivih.

Program javnih radova veoma je značajan za grad Pirot i Regionalnu deponiju Pirot s obzirom da se uređuje i održava životna sredina i priroda kao i to što se upošljavaju lica iz teže zapošljivih kategorija koja u periodu angažovanja ekonomski ojačaju svoje porodice, ističu u JKP „Regionalna deponija Pirot“ Pirot  gde se programi javnih radova  realizuju od 2017. godine.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker