Lokalna samouprava

Javna rasprava o programskim sadržajima RTS-a, održana i u Pirotu

Danas je u Gradskoj skupštini u Pirotu održana javna rasprava o programskim sadržajima RTS-a. Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić istakao je veliku važnost RTS-a, a posebno je pohvalio dopisništvo RTS-a u Pirotu, koje informiše širu javnost o dešavanjima u Pirotu.

-Veliki je značaj dopisništva RTS-a u Pirotu, ali i lokalnih medija, jer tamo gde nema informacije, ima dezinformacije. Zahvaljujem se Programskom savetu RTS-a i Upravnom odboru što su odlučili da se javna rasprava održi i u Pirotu-poručio je Vasić.

Žarko Rakić, predsednik Programskog saveta RTS-a kazao je da se širom Srbije održavaju ovakve javne rasprave sa ciljem poboljšanja programa RTS-a.

-Javni servis je vrlo zainteresovan da čuje od svojih gledalice sugestije, želje, kritike. Kada se okončaju rasprave, sve primedbe, kritike se predaju menadžmentu i uredništvu RTS-a kako bi se program unapredio-kazao je Rakić.

Vladimir Palikuća, zamenik predsednika Programskog saveta kazao je da su dosadašnje javne rasprave pokazale da su građani itekako zainteresovani da učestvuju u ovakvim javnim raspravama.

-Stigle su pohvale na račun informativne redakcije. Zaključeno je da još nije dostignuta popularnost nekadašnjeg dečjem i obrazovnog programa, a zaključeno je i da treba posvetiti više pažnje programima koji se odnose na nacionalne manjine, na omladinu i osetjlive društvene grupe-kazao je Palikuća.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker