Kultura

Jack Dimich, najpoznatiji srpski glumac u Holivudu, ove jeseni u brojnim hit filmovima i serijama!

Najpoznatiji srpski i balkanski glumac u Holivudu, Jack Dimich (Željko Dimić), inače rado viđen gost u Pirotu, gde je u dva navrata na oduševljenje pozorišne publike izveo komad “Oj živote”, po tekstu Josipa Pejakovića, u poslednje vreme sve češće glumi u vodećim domaćim produkcijama, koje po kvalitetnu nimalo ne zaostaju za onim holivudskim. 

Kako u razgovoru za Pirotske vesti navodi Dimić, osim snimanja u Detroitu, u septembru, gde će raditi na filmu “Scorned”, u kome igra glavnog negativca, Gerarda, američkog filantropistu iz Nju Orleansa, na jesen ga očekuju brojni projekti u našoj zemlji.

Jack Dimich

Na jesen ćemo ga gledati u seriji RTS-a ‘Nobelovac’ o životu Ive Andrica u kojoj tumači ulogu Nenada Jovanoviča,  velikog prijatelja Ive Andrića. Takodje, na jesen, gledaćemo ga u seriji ‘Konstantinovo Raskršće’ u kojoj igra ulogu ‘Cecil’ ministra spoljnih poslova Ujedinjenog Kraljevstva. Od septembra na B92 ide serija ‘Pohota’ u kojoj tumači glavnu ulogu američkog profesora iz New York-a (‘Michael Malone’) koji je gostujući predavač na Filološkom fakultetu u Beogradu. To je njegova prva glavna uloga u regionu.

Petodnevni masterklas na Cetinju

Osim pomenutih projekata, Dimić će već narednih dana, biti specijalni gost i održaće petodnevni masterklas na Linden Film Festu, koji se od 31. maja do 6. juna održava na Cetinju, Crnoj Gori.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker