Lokalna samouprava

Izuzetni uslovi u seoskoj školi u selu Krupac. Nažalost, ove godine, ni jedan đak prvak!

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić danas je sa direktorom Vodovoda Zoranom Nikolićem obišao školu u Krupcu, velelepni objekat sa potpuno renoviranim, fenomenalnim igralištem, koje se nalazi u prelepom ambijentu. Vasić je istakao da su predstavnici Gradske uprave obišli sve škole u gradu i sve seoske škole pred početak nove školske godine i dodao da je u Krupcu mnogo toga urađeno da uslovi za đake budu što je moguće bolji.

-Škola ima šezdesetak đaka, dvadesetak nastavnika i pomoćnog osoblja ovde radi, ali nažalost, nemaju đaka prvaka. U seoskim školama ove godine 27 đaka je krenulo u prvi razred, 29 đaka prvaka je više ove godine nego prošle godine na nivou Grada, što je dobra vest. Dobra vest konkretno za školu u Krupcu je što će ovde početi da radi jedna mala grupa dece u okviru predškolske nastave, PU “Čika Jova Zmaj”, pa se nadam da ćemo u sledećoj godini imati đake prvake-kazao je Vasić.

Vasić je istakao da je Grad snažno podržao Krupac, da se vrlo uspešno organizuje jagnjijada, igralište u školi je asfaltirano, urađena je rasveta, sređena infrastruktura, asfalitirani su mnogi sokaci, ulice, urađena kanalizacija.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker