Obrazovanje

IZUZETAN USPEH GIMNAZIJALACA NA REPUBLIČKOM TAKMIČENjU IZ FRANCUSKOG I ITALIJANSKOG JEZIKA

Danas je u Beogradu, na Filološkom fakultetu, održano republičko takmičenje iz francuskog i italijanskog jezika. Naši učenici, u velikoj konkurenciji, ostvarili su sjajne rezultate. Na republičkom takmičenju u poznavanju francuskog jezika, Nina Petrović, IV4, učenica bilingvalnog odeljenja, osvojila je 1.mesto u specijalnoj kategoriji.

Zbog ovog uspeha, Nina će biti oslobođena polaganja testa iz francuskog jezika na prijemnom ispitu za studije francuskog jezika. Takođe u specijalnoj kategoriji, ali u uzrastu prvog razreda, Una Petrović I4, učenica bilingvalnog odeljenja, osvojila je 2.mesto. Njihov mentor je profesor francuskog jezika Ivica Panić. Anđela Božilović III3, učenica priridno-matematičkog odeljenja, u opštoj kategoriji, postigla je zapažene rezultate. Njen mentor je profesorka francuskog jezika Brankica Minković.


Na republičkom takmičenju u poznavanju italijanskog jezika, Sofija Minić IV3, učenica prirodno-matematičkog smera, osvojila je 3.mesto. Njen mentor je profesorka italijanskog jezika Jelena Vitas.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker