Gradska hronika

Izgradnja zida u Kozaračkoj ulici pri kraju

Radovi na završetku izgradnje zida između Kozaračke ulice i Starog  pazarskog  groblja privode se kraju. Potrebno je još uraditi zavrfšni betonski sloj i farbanje zida. U planu je da se na prostoru koji nije ozidan postave dve kapije kako bi se olakšao pristup grobnim mestima.   Zid je dužine 120 metara i visine 2,30 metara.

Radove na izgradnji zida sprovodi JP Komunalac u okviru uređenja grobalja. Ova investicija je vredna oko milion dinara. Direktor JP Komunalac, Boban Tolić, kaže da nije u pitanju velika investicija u finansijskom smislu ali je rešen dugogodišnji problem koji imaju meštani  koji žive u ovom delu Kozaračke ulice. „Posle skoro 40 godina, dobijaju ogradu koja će sprečavati direktan pogled na groblje“ – kaže Tolić i dodaje da će ovaj prostor biti oplemenjen zelenilom i drvećem koje će biti posađeno svuda gde prostor to dozvoljava.

Građevinska grupa JP Komunalac je takođe angažovana na poslovima u MZ Temska gde se postavlja oko100 kvadrata  behatona i uređuje se kanal pored zgrade mesne zajednice.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker