Lokalna samouprava

Izbori za članove Saveta mesnih zajednica na teritoriji grada Pirota

U nedelju, 6. novembra u vremenu od 7 do 20 sati, na teritoriji grada Pirota biće sprovedeni  izbori za članove Saveta mesnih zajednica. Liste kandidata  spremne su za svih 65 mesnih zajednica na teritoriji grada, kaže, Jovan Milenković, predsednik Izborne komisije i dodaje da 11 mesnih zajednica ima po dve liste, što prema njegovoj oceni, govori o zaintreresovanosti i značaju ovih izbora.  

Na 19 biračkih mesta u gradu  46 u selima građani će u nedelju birati članove za Savete mesnih zajednica. Jovan Milenković, predsednik Izborne komisije za sprovođenje glasanja za članove Saveta MZ podseća da se glasanje  vrši zaokruživanjem jednog broja odnosno biranjem kandidata sa liste  koja je usvojena od strane Izborne komisije. Komisija je utvrdila biračka mesta, svaka mesna zajednica predstavlja izbornu jedinicu i ima biračko mesto a građani su putem oglasa obavešteni da 6. novembra od 07 do 20 sati mogu glasati za članove Saveta mesnih zajednica. Glasanje je tajno a pravo glasa imaju punoletni građani  sa važećom ličnom kartom.

Glasanje sprovode Birački odbori koji su imenovani na osnovu predloga odborničkih grupa, srazmerno broju odbornika koji imaju u Skupštini grada. Za svako biračko mesto imenovan je predsednik, zamenik predsednika i po dva člana Komisije i njihovi zamenici, oni sprovode glasanje na biračkom mestu i utvrđuju rezultate glasanja., kaže Milenković.  U četvrtak i petak je instruktaža za predsednike i zamenike predsednika, nakon čega će im biti podeljen material za glasanje.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker