Gradska hronika

“Izatkao” pirotski ćilim od nula i jedinica

Mladi i izuzetno talentovani učenik pirotske Gimnazije Aleksa Stefanović izradio je android aplikaciju “Virtuelni pirotski ćilim”, koja omogućava da korisnici aplikacije, koja se već može “skinuti” sa Google play-a, sami kreiraju virtuelni pirotski ćilim, izaberu neku od brojnih šara i boja.

20160930_171847_resize

Svoju aplikaciju Aleksa, inače učenik drugog razreda pirotske Gimnazije, prirodno matematičkog smera, prezentovao je večeras u okviru manifestacije Noć istraživača, koja se održava na centralnom gradskom trgu večeras do 22 sata. Aplikaciju je Aleksa radio u programskom jeziku Java, koji je poznat po kompleksnosti.

-Aplikaciju sam počeo da radim krajem jula i početkom avgusta, sve do jučerašnjeg dana kada su otklonjene poslednje greške u programu. Bilo je naporno, trebalo je napraviti sve kombinacije, i napraviti na desetak prozora koje je trebalo posebno dizajnirati. Suština aplikacije je da svaki njen korisnik može kreirati “svoj” pirotski ćilim, a ta slika se može sačuvati i kao uspomena-kazao je Stefanović Pirotskim vestima.

pirotski-cilim

Slične vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker