IZBORI 2022

Ivica Dačić posetio Babušnicu i Pirot, pozvao građane da izadju na biračka mesta gde su poništeni izbori

Lider Socijalističke partije Srbije, Ivica Dačić, danas je boravio u Pirotu. Tom prilikom, u pratnji članova GO SPS-a u Pirotu i simpatizera stranke, obišao je  naselje Radin Do gde će se ponoviti izbori, s obzirom da su zbog određenih nepravilnosti, na glasačkom mestu broj 24 u ovom naselju, poništeni. U opuštenoj, ležernoj atmosferi Dačić je prošetao naseljem, razgovarao sa meštanima koji su izašli da ga pozdrave, fotografisao se sa decom kojoj je u jednoj od prodavnica kupio čokolade. U obraćanju medijima lider socijalista je napomenuo da obilazi Srbiju ovih dana i da želi da ohrabri ljude da izađu da ponovo glasaju tamo gde su izbori poništeni.

“Obilazim celu Srbiju. Kad sam već u ovom kraju, bio sam u Babušnici, došao sam i u Pirot. Želim da iskažem veliko zadovoljstvo zbog toga što je Aleksandar Vučić dobio ogroman broj glasova. Na nivou Srbije više od 400 hiljada naših glasača u prvom krugu glasalo je za predsednika Vučića i to je doprinelo njegovoj pobedi u prvom izbornom krugu. Sa druge strane, želim da konstatujem da je postignut jedan veoma dobar rezultat za našu parlamentarnu listu, i ovde u Pirotu, i u Babušnici, i mogu da kažem u celoj južnoj Srbiji. Pozivam sve naše birače da, sada u subotu, na ponovljenom glasanju još jednom glasaju za predsednika Vučića za predsedničke izbore, a za našu listu “Ivica Dačić – premijer Srbije” za parlamentarne izbore pod rednim brojem 2. Očekujem potvrdu tih dobrih izbornih rezultata” – rekao je Dačić.

Dačić je još jednom istakao da je njegova stranka spremna za nastavak saradnje sa Aleksandrom Vučićem i Srpskom naprednom strankom. Zadovoljan je lojalnošću svog biračkog tela koje je pokazalo da je odlično razumelo glasanje za predsednika i glasanje za parlamentarnu listu.

“Još jednom ću reći, više od 400 hiljada naših glasača je glasalo za predsednika Vučića i doprinelo njegovoj pobedi u prvom izbornom krugu. Isto tako, više od 400 hiljada ljudi je glasalo za našu parlamentarnu listu, i mi smo veoma zadovoljni postignutim rezultatom. Mislim da su ovi izbori doneli jednu novu energiju za Socijalističku partiju Srbije i naše koalicione partnere, a mi treba da razmišljamo i o reformi naše stranke i održavanju kongresa do kraja godine” izjavio je Dačić.

Bez obzira na personalna rešenja posle završetka izbora socijalisti su spremni da nastave saradnju sa SNS – om, s obzirom da je ta saradnja, u interesu Srbije, bila izuzetno dobra u proteklih deset godina, rekao je Dačić.

 

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/ca77f177-fd69-11ee-96b8-cabfa2a5a2de