Lokalna samouprava

IT Trening centar u Pirotu – Korak ka cilju da Pirot postane razvojni centar IT industrije

Na završnoj konferenciji povodom realizacije projekta “Dobar posao – dobar život”, pored izuzetno dobrih rezultata koji su postignuti sprovođenjem ovog projekta u Pirotu o kojima se govorilo, najavljen je novi projekat koji će omogućiti osnivanje IT Trening centra u Pirotu. Zamenik gradonačelnika Pirota, Miloš Colić, kaže da se ne radi o klasičnom javno privatnom partnerstvu, kao što grad Pirot ima za uličnu rasvetu ili za javni prevoz, već se radi o partnerstvu koje će se ostvariti kroz projekat u koji će se uključiti privatni partner, kompanija Resolutesa, i javni partner kao što je ZIP centar za mlade i civilni partner Udruženje građana “Osveženje”.

Colić kaže da je to još jedna stepenica ka cilju da Pirot postane razvojni centar IT industrije, o čemu je gradonačelnik Vasić često govorio.

“Na ovaj način želimo da jednu kompaniju sertifikujemo, da bude javno priznat organizator aktivnosti gde možemo kroz neformalno obrazovanje da zapošljavamo ljude i da razmišljamo o razvoju. Podsećam, još 2019. godine mi smo organizovali jedan trening za 50 mladih ljudi, bazični trenng, od tog broja 10 ljudi je odmah našlo posao u IT industriji. Sada ćemo da organizujemo treninge i za napredne kandidate, tako da pored ovog javno privatnog partnerstva, pored Lokalnog akcionog plana koji inicijalno ima 19,5 miliona dinara za aktivnosti koje se tiču zapošljavanja, radimo i ove stvari. Nadam se da ćemo imati savremen Trening centar gde će svako ko ima afiniteta prema ovoj oblasti, a uz pomoć civilnih i javnih partnera, ostvariti krajnji cilj, a to je da se zaposli. Siguran sam da će biti još ovakvih programa i da ćemo strukturu na tržištu rada promeniti u najpozitivnijem smislu” – izjavio je Colić.

 

 

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker