IntervjuIZBORI 2020

Istorijski uspeh – peta pobeda na izborima liste koju predvodi Vladan Vasić

U intervjuu za Pirotske vesti, Vasić govori o najtežim odlukama, planovima za razvoj Grada ali i za eventualni nastavak političke karijere u Beogradu

 

U razgovoru za Pirotske vesti, nakon ubedljive pobede na jučerašnjim lokalnim izborima, nosilac liste SNS-Za našu decu mr Vladan Vasić, političar koji će nesumjivo ući u istoriju parlamentarizma u Pirotu s obzirom da je ovo peta po redu pobeda liste čiji je on lider, zahvalio se svim Piroćancima koji su glasali, koji su dali podršku listi koju je predvodio. Vasić je za Pirotske vesti govorio i o teškim odlukama, koje su neminovne i u životu i u politici i koje su od velike važnosti za našu sredinu, ali i o planovima za dalju karijeru. 

Istorijski uspeh

-U Pirotu je preko 55 posto izašlih birača i to daje potpuni legitimitet izborima na lokalu. Imali su prilike da biraju između deset izbornih lista. Za preostalih devet izbornih lista, naša lista je bila protivnik i svi su se trudili da od nas “uzmu” glasove. Zahvaljujem se svim biračima, svim odborničkim kandidatima, svim aktivistima, mnogo ih je bilo na terenu, na ovoj velikoj pobedi. Ja se politikom bavim više od dvadeset godina i nikada u Pirotu na izborima nije data ovako velika podrška, sa 57.38 procenata glasova, još od 2000. godine. Ja sam već reko da u ovako malom gradu, gde se svi znamo, pobediti jednom je teško, dvaputa izuzetno teško, tri puta gotovo nemoguće, četiri puta nemoguće a liste koje sam ja predvodio pobedile su evo peti put, tako da je to još veća satisfakcija, ali i još veća obaveza.  Osvojili smo 36 mandata, što je gotovo dvotrećinska većina. Čestitam na dobrim izbornim rezultatima i Pokretu Najbolje za Pirot, našim tradicionalnim partnerima Socijalističkoj partiji Srbije i POKS-u i Srpskoj desnici koje su takođe prošle cenzus. To je dobro jer ćemo imati više odborničkih grupa u parlamentu-poručio je Vasić.

Vasić Pirot SNS izbori

Vasić: Vidim SPS kao partnera u budućoj lokalnoj vlasti

Na pitanje da li je već bilo razgovora o mogućim postizbornim koalicijama, Vasić je za Pirotske vesti kazao da je još rano govoriti o tome, ali, kako je kazao, već vidi SPS kao partnera.

-Pustićemo da se slegnu utisci, da se objave zvanični rezultati i onda ćemo govoriti i o postizbornim koalicijama. Ja vidim SPS kao partnera, koji je dugo godina bio sa nama, da nastavimo da sarađujemo, ali hajde da prođe još neki dan pa ćemo i o tome razgovarati-kaže Vasić.

Planovi za dalji razvoj grada: Izgradnja otvorenog bazena, sređivanje putne infrastrukture u selima, mnogo toga želimo da uradimo u narednom periodu

-Mi smo u svakom od tridesetak predizbornih spotova dali sebi zadatak šta treba da radimo u narednom periodu u Pirotu. Od otvorenog bazena, sređivanja dvorišta zgrada, do sređivanja putne infrastrukture u selima, trotoara… Mnogo toga želimo da uradimo u narednom periodu i mislim da ćemo smoći snage da to i uradimo-kazao je Vasić.

vladan vasić pirot sns

Razmišljam o daljem toku svoje političke karijere

Na pitanje da li možda razmišlja o tome da svoju veoma uspešnu karijeru nastavi u Beogradu, s obzirom da je na lokalnom nivou evidentno postigao maksimum, Vasić kaže da razmišlja o tome.

-Ja sam pre nekoliko meseci razmišljao o daljem toku svoje političke karijere, da li treba da se još uvek bavim lokalom. Odlučio sam da ponovo izađem na izbore, pobedio, hvala Piroćancima na tome i sigurno ću ostati još neko vreme. Da li ću se posle povući ili ću se baviti nečim drugom, mislim da je još rano govoriti na tu temu, ali razmišljam o tome-navodi Vasić.

vasic pirot

Pristupanje Koalicije za Pirot Srpskoj naprednoj stranici je dobra odluka, naši glasači svojim poverenjem koje su nam ukazali na ovim  izborima to potvrđuju

Jedna od težih odluka koje je doneo tokom svoje političke karijere verovatno je odluka o pristupanju Koalicije za Pirot Srpskoj naprednoj stranci.

-Ja sam uvek između izbora razmišljao kako nastupiti na novim izborima. Nikada nisam zagovarao jednu političku ideju pa u toku mandata do drugih izbora prelazio na drugu stranu, nego izlazio na izbore pred građane sa novim idejima, čistim računima i sa onim što je urađeno. Donosili smo puno teških odluka u poslednjih 17 godina, sve u kontektu političkog zbivanja i političke stvarnosti. Doneli smo jednu tešku odluku da KZP pristupi SNS-u i da u tom formatu izađe na lokalne izbore. Sada, dan posle izbora, može da se zaključi da je to bila pametna, mudra odluka.  Potpuno smo stabilizovali političku scenu u Pirotu i osvojili rezultat koji je potpuno za respekt. Ta podrška građana od blizu 60 procenata dokaz je da je ta odluka dobra i ta odluka garantuje dalji razvoj grada. Ja sam ubeđen da će u nekim budućem vremenu ta odluka da se još više potvrdi kao dobra za Grad. Postojanje Koalicije za Pirot je svih ovih godina bio uzor mnogim političkim grupacijama, ne samo u Pirotu, već i širom Srbije, a videli smo i na ovim izborima da su neki iskoristili taj prazan prostori i ostvarili dobar rezultat-kazao je Vasić.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/ca77f177-fd69-11ee-96b8-cabfa2a5a2de