IZBORI 2020

Ubedljiva pobeda SNS i u Pirotu. Listu koju na lokalu predvodi Vladan Vasić podržalo 57.36 posto glasača

Prema preliminarnim rezultatima Gradske izborne komisije, na juče održanim izborima, ubedljivi trijum u Pirotu ostvarila je lista pod rednim brojem 1 – SNS koju je na lokalnim izborima predvodio dosadašnji i budući gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić. Ovu listu svojim glasovima podržala je ubedljiva većina – čak 57.36 posto glasača. Ovo je peti put zaredom da lista koju na lokalu predvodi Vladan Vasić trijumfuje na izborima na lokalu.

Izlaznost u Pirotu iznad je republičkog proseka. U Pirotu je glasalo 55.32 posto birača, odnosno 26.118 građana. Ukupan broj upisanih u birački spisak je 47.212.

vasić glasao u naselju Tanasko Rajić

Drugorangirana po broju osvojenih glasova je lista Najbolje za Pirot, koja je osvojila 11.54 procenata, imaće sedam odbornika, dok je trećeplasirani SPS osvojio 10.95 posto glasova pa će imati šest odbornika.

Lista Rođeni za Pirot osvojila je 6.97 posto glasova pa će u budućem sazivu imati četiri odbornika, a cenzus su u Pirotu prošli i POKS sa 3.28 posto osvojenih glasova(dva odbornika) i Srpska desnica, koja je osvojila jedan mandat odnosno 3.15 posto glasova.

Konačni rezultati GIK će  objaviti nakon večerašnjeg zasedanja.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker