Kultura

Istorijski arhiv: Nagradni konkurs “Sačuvaj Pirot!”

Istorijski arhiv u Pirotu, povodom 9. juna-Međunarodnog dana arhiva, organizuje nagradni konkurs „Sačuvaj Pirot!“, za najlepši, najbolji i najoriginalniji slogan/moto,  koji afirmiše  pirotsku  kulturnu baštinu  i poziva i motiviše na njeno negovanje i čuvanje. Na konkursu mogu učestvovati i svoje predloge slati svi učenici i građani. 

Takođe, istim povodom,objavljuje nagradni foto i likovni konkurs za  na temu „Pirotski ćilim- šara na licu svakog Piroćanca“, za najbolju fotografiju šare pirotskog ćilima i najbolje oslikanu pirotsku šaru. Na konkursu mogu učestvovati deca predškolskog uzrasta iz PU „Čika Jova Zmaj“, i svi učenici osnovnih i srednjih škola.
Radove slati do 5.juna 2019, na adresu:  Istorijski arhiv u Pirotu, Srpskih vladara 130, ili na mejl: [email protected]. Sve pristigle radove pregledaće stručne komisije i odabrati najbolje, a njihove autore očekuju zanimljive nagrade. Imena nagrađenih biće objavljena 10.juna 2019.na manifestaciji obeležavanja Međunarodnog dana arhiva koja će se od 12 časova toga dana održati u Istorijskom arhivu.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker