Sport

Inter merka bivšeg igrača Radničkog

Nekadašnji prvotimac pirotskih “belih” Andreja Apostolović, koji je ponikao u pirotskom Radničkom, na meti je skauta italijanskog Intera, a uskoro bi mogao da ode i na probu u Italiju. Apostolović je postao i reprezentativac Srbije u selekciji do 23 godine.Ovo je Pirotskim vestima ekskluzivno potvrdio Andreja, ali kako kaže, on se na te ponude ne obazire puno, već nastavlja da naporno radi. Intervju Pirotskim vestima Andreja je dao praktično odmah nakon sletanja u Beograd, nakon pripremnih utakmica i turnira niškog Radničkog u Kini.

andreja apostolovic (2)

Nakon pirotskog Radničkog, Apostolović je zaigrao za superligaša Radnički iz Niša.

-U novom klubu sam prezadovoljan, brzo sam se uklopio u sistem tako da sam zadovoljan igrama-kaže Apostolović, koji je i treći pirotski fudbaler, nakon Jovana Stankovića i Nikole Đurđića, koji je u poslednje vreme obukao i dres fudbalske reprezentacije Srbije.

-Taj poziv mi mnogo znači jer je san svakog fudbalera da brani boje svoje države. To je jedno prelepo iskustvo koje će mi mnogo značiti u daljoj karijeri-kaže Apostolović.

andreja apostolovic (1)

On je potvrdio da se za njega interesuje Inter, ali kako kaže, o tome ne razmišlja previše.

-Mislim da mi je potrebno još utakmica u Super ligi Srbije kako bi napravio veći korak u karijeri. Čuo sam nešto, ali zaista ne razmišljam o tome, već se više fokusiram na naporan rad i napredovanje-kaže Apostolović.

Apostolović i dalje prati igre Radničkog iz Pirota, kluba iz koga je ponikao.

-Pratim rezultate, a i igru kad god sam u mogućnosti i kad sam u Pirotu. Ipak je to klub iz koga sam poneo dosta toga lepog. Nažalost, iako svaka uprava ima iste ambicije i svi teže ka tome da Radnički vrate gde mu je i mesto, u višem rangu, u nižim ligama odlučuju stvari koje nemaju veze sa fudbalom-kazao je Apostolović.

Od eventualnog transfera Apostolovića u Inter imaće koristi i klub u kome je ponikao, što ranije nije bio slučaj pa su igrači uglavnom odlazili bez naknade. Nova uprava Radničkog je uvela ovu praksu kako bi se omogućila što bolja finansijska situacija u klubu i što bolji uslovi za igrače i funkcionisanje kluba.

tekst Aleksandar Ćirić

foto-ustupljene iz lične arhive Andreja Apostolovića

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker