Gradska hronika

Instalacija skenera do kraja meseca

Načelnik Pirotskog upravnog okruga Dimitrije Vidanović, na konferenciji za novinare povodom održavanja sednice Saveta Pirotskog upravnog okruga kazao je da će već krajem meseca početi instalacija skenera u pirotskoj Opštoj bolnici.

ACA_9999_resize

-Direktor bolnice i predsednik Upravnog odbora bolnice su nas informisali o realizaciji ugovora za nabavku skenera. Krajem meseca, najverovatnije naredne nedelje odmah posle praznike krenuće instalacija skenera u pirotskoj bolnici iako još nisu uplaćena sva sredstva od strane lokalnih samouprava, ali dobili smo garancije da će opština Pirot u narednih mesec, dva dana, kada se sve formalnosti oko potpisivanja ugovora završe, izvršiti uplatu dva miliona dinara. Bela Palanka će uplatiti  500.000 dinara ovih dana i tokom aprila pretpostavljam drugi deo. Babušnica će uplatiti najverovatnije tokom marta milion dinara. S obzirom da je promenjena vlast u opštini Dimitrovgrad, a u prethodnom sazivu nije bila doneta odluka o izdvajanju novca za nabavku skenera iz budžeta opštine, ovog puta će se i ta situacija rešiti pa će u narednik 90 dana i Dimitrovgrad izdvojiti milion dinara za nabavku skenera-kazao je Vidanović.

Na sednici Saveta okruga bilo je reči i o odbrani od poplava.

-Kako smo informisani od predstavnika Vodoprivrednog centra “Morava”, preko 50 miliona dinara će u toku ove godine ovaj centar  uložiti u redovno održavanje vodotokova prvog reda na teritoriji Pirotskog okruga. Takva jedna odluka od strane “Srbijavoda” će ići prema Vladi Republike Srbije i mi se nadamo da će Vlada odobriti taj plan poslovanja. Planom poslovanja je predviđeno saniranje korita reke Nišave kroz Pirot, čišćenje kanala reke Rogoz, nastavak radova na sanaciji Nišave u Dimitrovgradu, čišćenje korita i sanacija oštećenih delova vodotokova u Beloj Palanci, a biće očišćeno i sanirano i oko tri kilometara reke Lužnice u opštini Babušnica-kazao je Vidanović.

A.Ć.

Slične vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker