Gradska hronika

Informativna kampanja “HELP” organizacije

Prva prezentacija novog projekta koji realizuju Grad Pirot i nemačka organizacija „Help“ biće održana u sredu, 27. jula, u 12 sati u svečanoj sali GU Pirota. Prezentacije su otvorene za javnost i pozivani su svi zainteresovani da prisustvuju sastanku.

logo-help

Početkom meseca potpisan je ugovor o saradnji, „Help-a“ i Grada Pirota, a sutra počinje informativnu kampanju u okviru koje će biti održana serija prezentacija novog projekta. Na ovim prezentacijama svim zainteresovanim licima omogućeno je dobijanje detaljnih informacija o načinu konkurisanja, vrsti podrške za mikro i male biznise, i preuzimanje prijavnih formulara.

Prezentacije projekta, u okviru Help-ove informativne kampanje i projekta „Podrška razvoju mikro biznisa u Srbiji II“ u Pirotu biće održane po sledećem rasporedu:

Sreda, 27. jul u 12:00 sati, u svečanoj sali GU Pirot, Srpskih vladara 82, Pirot.

Petak, 29. jul, u 11sati, u klubu Mesne kancelarije Temska, a potom u 13:30 sati u svečanoj sali GU Pirot.

Utorak, 02. avgust, u 11 sati u OŠ „Vuk Karadžić“ u Barje Čifliku, i u 13 sati u svečanoj sali GU Pirot.

Petak, 05. avgust, u 11 sati, u maloj sali Zadružnog doma u Poljskoj Ržani, i u 13 sati u Domu penzionera

Ponedeljak, 08. avgust, u 11 sati u MK Sukovo i u 14 sati u svečanoj sali GU Pirot.

Zainteresovanim licima su na rasplaganju grantovi u opremi prosečne vrednosti 2.400,00 evra, poslovne i stručne obuke u skladu sa potrebama korisnika, umrežavanje i mentoring u toku trajanja projekta. Obaveze korisnika koji potpišu ugovor o donaciji su finansijsko učešće u iznosu od 20 odsto od vrednosti opreme, 8 časova rada za lokalnu zajednicu, registracija delatnosti u skladu sa zakonodavstvom Republike Srbije i/ili dodatno zapošljavanje jednog radnika, kao i pohađanje poslovnih obuka organizovanih od strane „Help-a“ u okviru projekta.

Novi projekat „Podrška razvoju mikro biznisa u Srbiji“ organizacija „Help“ realizuje uz pomoć Nemačke vlade i ciljnih gradova i opština Niš, Pirot, Valjevo i Zaječar. Ukupna vrednost projekta je 259,400,00 evra, dok direktni troškovi u Pirotu, za 30 korisnika, iznose 72.000,00 od čega Grad sufinansira 28.800,00.

Projekat se zasniva na edukativnoj i ekonomskoj podršci lokalnom održivom razvoju u Srbiji uz primenu mehanizama za podsticaj razvoja mikro biznisa u ciljanim opštinama u Srbiji, kroz grantove u opremi, organizaciju poslovnih i stručnih obuka i obrazovanja od juna 2016. do kraja oktobra 2017. godine.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker