Sport

Igra i pobeda Radničkog ulivaju nadu u opstanak, Dokiću čista desetka

Fudbal – Prva liga Srbija

Kolo 28. 

Pirot: Gradski stadion “Dragan Nikolić”, 16 časova

FK Radnički – FK Loznica 2:1 (1:0)

FK Radnički: Ivan Dokić, Božidar Mančić, Slobodan Ivanović, Bojan Dojkić, Andreja Apostolović(Đorđijevski), Miodrag Milenković(Mirko Milikić), Nemanja Milošević, Miloš Kukolj, Strahinja Petrović(Aleksandar Kostić),Bojan Vlaović(Milan Ilić),Nemanja Petrov(Miodrag Kamenović).

U najkraćem bi se moglo reći – izuzetno borbena, kvalitetna, dopadljiva, dramatična, neizvesna, teška utakmica i zaslužena pobeda Radničkog. Od samog početka krenuli su fudbaleri Radničkog silovito, ofanzivno, sa jedinim ciljem da se danas mora pobediti. Uspeli su u tome, ali nije bilo lako. Početak utakmice je u potpunoj dominaciji Radničkog. Već u sedmom minutu igre, posle centaršuta iz kornera, šansa koja se ne propušta, ali je Kukolj glavom šutirao pravo u golmana iz neposredne blizine. Gosti su odmah uzvratili, i to je bila jedina izgledna prilika u prvom poluvremenu, ali je udarac blokirao Nemanja Petrov, i sprečio veliku šansu gostiju da postignu gol. Samo nekoliko minuta kasnije, igrao se 16. minut, usledio je napad Radničkog. Dojkić je dugačkom loptom proigrao Apostolovića koji se majstorskim driblingom oslobodio protivnika, uputio loptu u kazneni prostor iskosa sa leve strane, a na loptu je natrčao Kukolj i poslao je u mrežu. U nastavku igre gosti su uspeli da uspostave ravnotežu na terenu, ali bez zrelih prilika za gol.

Početak drugog poluvremena je i dalje u znaku dominacije Radničkog. U 50. minutu loptu je prihvatio Nemanja Milošević na sredini terena. Posle solo prodora prema golu gostiju filigranskom preciznošću uposlio je Petrova koji je krajnjim naporom, vrhom kopačke, uputio loptu u mrežu pored nemoćnog golmana gostiju, Branislava Ružića.

Trener Radničkog, Dragan Perišić, uvodi u igru sveže snage sa ciljem da se i dalje atakuje na gol protivnika. Međutim, već od 60. minuta sasvim druga slika na terenu. Lozničani imaju veći posed igre, i stalna su pretnja Dokićevom golu. Usledila je i prava provala oblaka, teško je bilo kontrolisati loptu, ali to kao da nije smetalo gostima koji su preuzeli inicijativu. Posle greške Ilića, u 64. minutu na sredini terena, usledila je brza kontra i Loznica je smanjila na 2:1. Trener gostiju uvodi još tri sveža igrača u igru. Loznica je tim koji dominira, Radnički se grčevito brani. U 67. minutu strahovit udarac ka golu Radničkog, ali Ivan Dokić bravurozno interveniše. Napadi Lozničana ne prestaju, ređaju se šanse, još jedna stopostotna šansa, međutim ponovo je na sceni Dokić, koji, defintivno, potvrđuje da je izuzetan čuvar mreže, i možda najzaslužniji što je Radnički danas uspeo da zabeleži pobedu.

Dragan Perišić, novi šef stručnog štaba Radničkog, čestitao je svojim igračima na dobroj igri i zasluženoj pobedi protiv izuzetno dobre Loznice.

“Čestitam mojim igračima, a ja sam samo odradio deo posla kako bih im pomogao. Kao što sam juče rekao – više emocije i energije. Nije lako promeniti stvari za jedan dan, ali rekao sam im da sve od njih zavisi. Mi imamo obavezu da za ta dva sata ispoštujemo dogovor iz svlačionice, da imamo stav i da se borimo do kraja. Svesno sam uveo u igru neke igrače da bih ih bolje upoznao. Do 60. minuta bili smo izuzetno disciplinovani, osetio se posle pad, ali Loznica je sjajna ekipa. Mi ovim nismo završili posao, ovo je samo jedna utakmica. Mi ćemo se uvek truditi da damo maksimum. Danas nam je golman izvukao dve situacije, možda se nešto vratilo od ranije pa nas je sreća pogledala. Spremamo se za narednu utakmicu, da budemo još bolji, organizovaniji. Ako nema strasti i želje u sportu šta onda drugo možemo da imamo. Opet kažem, čestitam momcima, ja bez njih nisam ja. Prva mi je obaveza da im pomognem i da ih organizujem, a oni igraju za svoju afirmaciju, svoju slavi i ono za šta su plaćeni”- izjavio je Perišić.

foto:Ilija Pejčić Lika 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker