Ljudi velikog srca

Humanitarni turnir za decu teško povređenu u saobraćajnoj nezgodi – “Borba za život”

Na inicijativu pirotskih školaraca, a uz podršku nastavnika, Gradske uprave i Sportskog centra Pirot u Pirotu danas je u hali “Kej” 23. decembra u 12:30 sati održan humanitarni turnir u malom fudbalu pod nazivom “Borba za život”. Cilj turnira je prikupljanje finansijske pomoći za naše mlade sugrađane koji su teško povređeni u teškoj saobraćajnoj nesreći kod Mlekarske škole. Njihovo lečenje će trajati dugo pa su za lečenje neophodna velika novčana sredstva, koja njihove porodice nisu u stanju da obezbede.  Na turniru je prikupljeno 70.000 dinara pomoći za povredjenu decu.

U teškoj saobraćajnoj nezgodi teške telesne povrede su pretrpeli učenici  Aleksandar Ćirić, učenik Tehničke škole i Anđela Andrejić iz Bele Palanke, inače učenica Srednje stručne škole.

Na turniru su učestvovali profesori i nastavnici, ali i đaci petog i sedmog razreda OŠ “Dušan Radović”, zatim Tehničke i Srednje stručne škole.

Ideja za organizovanje humanitarnog turnira potekla je od Nikole Vidojkovića, učenika sedmog razreda OŠ “Dušan Radović”. Ideja je naišla na ogromnu podršku najpre njegovih nastavnika i škole, ali i Gradske uprave i Sportskog centra Pirot.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker