Ljudi velikog srca

Humanitarni bazar u centru Pirota. Piroćanci, prošetajte po prelepom vremenu do centra grada i učinite dobro delo

Naši mladi sugrađani, uglavnom studenti, uz podršku Grada Pirota, Turističke organizacije i kafea Baš Čelik danas do 16 sati na centralnom gradskom trgu ispred Doma kulture organizuju Humanitarni bazar – manifestaciju sa koje će kompletan prihod ići za lečenje malog Olivera Pala Gajodia, jednog od nekoliko mališana u zemlji koji boluje od spinalne mišićne distrofije, smrtonosne bolesti za koju lek odnosno terapija košta više od dva miliona dolara.

Kako je Pirotskim vestima kazala Teodora Ivanov, student Fakulteta političkih nauka i član Unije studenata socijalnog rada.

oliver pal gajodi pomoć

-Došli smo na ideju da organizujemo bazar za Aniku. Međutim, novac za lečenje Anike je, na svu sreću, u međuvremenu skupljen pa smo odlučili da sav novac preusmerimo za lečenje malog Olivera koji boluje od iste bolesti. Dosta su nam pomogli Grad Pirot koji nam je izašao u susret i u veoma kratkom roku obezbedio lokaciju i dozvolu, Turistička organizacija nam je dala štandove, a kafe bar Baš Čelik nam je omogućio prostor za skupljanje proizvoda koji se danas prodaju. Pozivamo sve Piroćance da danas prošetaju do centra grada i učine dobro delo. Posebna zahvalnost svima koji su nam donirali svoje proizvodime, rukotvorine, knjige, nakit i još mnogo toga, jer su nam omogućili organizaciju ovog bazara-kazala je Pirotskim vestima Teodora.

humanitarni bazar u centru pirota

Zamenik gradonačelnika Miloš Colić kazao je za Pirotske vesti da je Grad Pirot uvek podržavao i uvek će podržavati sve humanitarne inicijative naših sugrađana.

-Podržana je i inicijativa grupe Mame Piroćanke o otkazivanju proslave Nove godine i Dana grada i doniranju tih sredstava u humanitarne svrhe. Zahvaljujem se svima onima koji daju inicijativu za ovakve akcije i poručujem im da će Grad Pirot uvek podržati ovakve akcije-kazao je Colić.

Humanitarni bazar
Humanitarni bazar

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker