Ljudi velikog srcaLokalna samouprava

EKSKLUZIVNO: Grad Pirot odustaje od proslave Dana Grada i Nove godine. Novac ide u humanitarne svrhe

Vasić: Između milion i milion i po dinara Grad će dati u humanitarne svrhe jer proslave Dana grada i Nove godine neće biti

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić izjavio je Pirotskim vestima da će Grad Pirot, s obzirom na aktuelnu epidemiološku situaciju, novac namenjen svečanom obeležavanju Dana grada i proslavi Nove godine na trgu, preusmeriti u humanitarne svrhe. Vasić je pozvao građane Pirota da na zvaničnom portalu Grada, na sledećem LINKU, pošalju poruku i daju predlog kome bi pomoć u ovom trenutku najviše značila.

-Mislim da je proslava Nove godine, kao i svečano obeležavanje Dana grada uvek bilo dobrodošlo i odlično posećeno. Međutim, s obzirom na aktuelnu epidemiološku situaciju, mi ćemo ove godine odustati od proslave Dana grada i dočeka Nove godine na trgu pa ćemo sredstva preusmeriti u humanitarne svrhe. Pozivam ljude da nam predlože kako bi ta sredsteva upotrebili na najbolji mogući način. Dao sam nalog Odeljenju za dečju zaštitu da nam da spisak porodica i dece kojoj je potrebna pomoć. Mislim da ćemo ove godine između milion i milion i po dinara izdvojiti za te namene-kazao je gradonačelnik Vasić Pirotskim vestima.

vladan vasić pirot

Grad tokom čitave godine pomaže najugroženije. Ove godine preko 62 miliona dinara za te namene

Kako kaže Vasić, Grad Pirot tokom čitave godine izdvaja ozbiljna sredstva za najugroženije.

-Samo ću kratko reći da preko Lokalnog plana akcije za decu izdvajamo za javne konkurse, vantelesnu oplodnju, lečenje dece do 18 godina za intervencije koje nisu u sistemu zdravstvene zaštite, pomoć deci bez roditeljskog staranja, đacima prvacima koji primaju dečji dodatak, za roditeljski dodatak za prvo dete, novčanu pomoć za nezaposlene majke, novčanu pomoć za treće dete, besplatni udžbenici i užine za treće dete i one koji primaju socijalnu pomoć, novčana pomoć za novorođeno dete čiji roditelji žive na selu, za studentske i sportske stipendije, podsticaje najboljim učenicima, finansiranje prevoza učenika u osnovnim i srednjim školama i još mnogo toga-kaže Vasić.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker