Lokalna samouprava

Huan Toren: Pirot i Slobodna zona model kako treba privlačiti investitore

Predsednik najstarijeg svetskog udruženja slobodnih zona Femoza Huan Toren, posetio je danas Slobodnu zonu Pirot i kazao tom prilikom da su Pirot i Slobodna zona Pirot model za sve ostale gradove i slobodne zone kako treba da se radi na dovođenju investitora i stvaranju uslova za iste.


dsc_8159_resize

-Mi imamo dobre odnose sa Pirotom i Slobodnom zonom Pirot. Susrećemo se jednom ili dva puta godišnje, ali sada sam imao potrebu da dođem ovde i vidim kako su napredovali. Za mene je Pirot referentna Slobodna zona kada je reč o upravljanju slobodnim zonama. Oni nude investitorima sve što im je potrebno pa se investitori ovde osećaju komforno i imaju preko potrebnu sigurnost-kazao je predsednik Toren.

Direktor Slobvodne zone Pirot dr Dragan Kostić kazao je da je reč o veoma važnoj poseti.

-Skoro će biti 20 godina kako smo formirali Slobodnu zonu Pirot. Tada je gospodin Toren bio direktor Slobodne zone Barselona. On je već petnaestak godina predsednik Femoze. Razgovaramo o tome kako da poboljšamo saradnju sa Femozom, on ima jako dobre veze jer njihove podatke o svim svetskim slobodnim zonama gledaju mnogi-kazao je direktor Kostić.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker