Gradska hronika

Grejna sezona zvanično završena – Toplana ne prestaje sa grejanjem

Mada je 15. aprila grejna sezona završena Toplana u Pirotu nastavlja sa isporukom toplotne energije svojim korisnicima. Direktor pirotske Toplane, Bratislav Ćirić, kaže da su se nadali toplijem vremenu kako bi se uštedelo na utrošku energenta, ali u skladu sa odlukom lokalne samouprave, kao osnivača, Toplana će biti u pripravnosti, zvanično, do 3. maja, a ukoliko bude potrebno spremna je da i posle tog datuma izađe u susret svojim korisnicima.

“Temperatura je trenutno nekoliko stepeni iznad nule i jednostavno je neophodno isporučivati toplotnu energiju. Uostalom kao i poslednjih nekoliko godina nastavljamo sa grejanjem kao da je u jeku grejna sezona. Pratimo prognozu vremena i u skladu sa tim donosimo odluke kada ćemo i koliko grejati, a nadamo se da ćemo koliko sutra prestati sa grejanjem, jer se najavljuju temperture preko 20 stepeni. Do 3. maja je pripravnost, a ako bude potrebe i nakon tog datuma ćemo grejati” – rekao je direktor Ćirić.

Zahvaljujući dobroj pripremi i komletnom remontu ova grejna sezona protekla je bez ikakvih problema i sa, gotovo, neznatnim havarijama koje nisu uticale na isporuku toplotne energije. Već u maju Toplana će početi pripreme za novu grejnu sezonu 2022/23. godinu.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker