Gradska hronika

Grafitima ukazuju na značaj očuvanja životne sredine

Volonteri udruženja za ekologiju Gea su, u okviru projekta “Eko poruke” uredili fasadu zgrade preko puta Tehničke škole. Naime, preko neumesnih grafita nepristojnog sadržaja aktivisti su uradili grafite sa ekološkim porukama I ekološkim motivima.

Pored toga što je uređana zasada i oplemenjen prostor oko zgrade ekološke poruke će tokom školske godine videti I čitati na stotine osnovaca i srednjoškolaca koji tu svakodnevno prolaze.

Projekat je realizovan u okviru programa Ministarstva omladine I sporta “MLADI su Zakon 2017” i to preko NVO “Protekta” iz Niša, a učestvovalo je 15 volontera iz svih srednjih škola.

Po rečima jednog od volontera Luke Mitića, cilj je bio podizanje ekološke svesti.

-Želeli smo da nastavimo rad na podizanju ekološke svesti putem sve popularnije ulične umetnosti – izrade grafita I murala.   Nadamo se da ćemo na ovaj način lakše dopreti do dece I mladih da se uključe u očuvanju životne sredine-kaže Mitić.

 

-Voloneteri udruženja su našli način kako da se najbolje približe deci i mladima Pirota, zato su se umesto klasičnih predavanja odučili da pošalju javnu poruku putem grafita sa eko motivima. Cilj nam je da fasede svih zgrada preko puta škola prekrijemo ekološkim porukama i tako mladima skrenemo pažnju na značaj očuvanja životne sredine-kaže Aleksandar Vidanović, iz pomenutog udruženja.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker