Lokalna samouprava

Gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić, uručio ugovore o novčanoj pomoći volonterima za nesebično zalaganje u vreme pandemije

Volonterski rad je od izuzetnog značaja bez obzira na okolnosti koje ga iniciraju. Pirot može biti ponosan na svoje volontere čija pomoć nikada nije manjkala svih ovih godina. Uprava grada je na to često ukazivala, izražavala svoju zahvalnost, a ovoga puta, povodom angažovanja volontera u vreme vanrednog stanja i masovne iminizacije stanovništa zbog pandemije svetskih razmera izazvane korona virusom, odučila je da uruči ugovore za jedanaest volontera o tromesečnoj novčanoj pomoći po deset hiljada dinara u bruto iznosu. Ugovore je uručio gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić, izražavajući veliku zahvalnost za učinjeni trud i angažovanje.

“Pre svega, želimo da se zahvalimo našim volonterima koji su učestvovali sve ovo vreme u organizaciji imunizacije, a prošle godine u vreme vanrednog stanja su bili u kol centru i bili od velike pomoći Štabu za vanredne situacije. Pandemija je pokazala mnoga lica u svetu, a u vremenu kada je solidarnost bila najpotrebnija volonteri su to na pravi način učinili. Danas uručujemo male volonterske naknade kao zahvalnost lokalne samouprave za sve što su učinili i što čine. Javljali su se na telefon, zakazivali vakcinaciju, prezakazivali i svi smo zadovoljni kako su radili, počev od nas iz lokalne samouprave, lekara i samih korisnika”- rekao je gradonačelnik, Vladan Vasić.

Gradonačelnik, Vasić, je dodao da je i sam bio pozvan od volontera za vakcinaciju. Pritom, volonter nije znao koga poziva pa je lično mogao da se uveri u ljubaznost, strpljenje i odnos prema poslu koji mu je poveren. Vasić je uputio apel svima koji su u mogućnosti da se uključe u volonterski rad kako bi se pomoglo našim sugrađanima kojima je pomoć potrebna.

Marina Pešić, predstavnik svih volontera, kaže da je zadovoljna što je njihovo angažovanje doprinelo da se lakše pravaziđu problemi izazvani pandemijom.

“Drago mi je što se i vakcinacija odvija onako kako je planirano. Poziv volontera je vrlo plemenit. Preporučujem svim ljudima dobre volje da i dalje učestvuju u vakcinaciji. Htela bih, pre svaga, da zahvalim i Upravi grada i predsedniku, Aleksandru Vučiću, na dobroj organizaciji masovne imunizacije koja je vrlo uspešna i što se građani motivišu da i dalje dolaze na vakcinaciju. Bilo je raznih situacija u našem radu, ali topla reč volontera je nešto što građani uvek mogu da čuju u kontaktu sa nama”- kaže Marina Pešić.

Marija Dimitrijević, medicinska sestra pedijatrijskog smera, je čest volonter. Trenutno volontira na vakcinaciji građana. Do sada je volontirala u Opštoj bolnici i Dečjem dispanzeru. Smatra da je volonterski rad višestruko koristan jer se uvek stiče novo, korisno iskustvo i pomaže ljudima.

Foto:Ilija Pejčić Lika

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker