Gradska hronika

Građani Pirota sve zainteresovaniji za uštedu energije

Grad Pirot, već nekoliko godina, preduzima konkretne mere u cilju štednje i podizanja nivoa energetske efikasnosti. Pored lokalne inicijative čitav niz mera u ovoj oblasti Pirot realizuje u saradnji sa Vladom Republike Srbije i resornim ministarstvom. Konkretni rezultati uticali su i na podizanje svesti građana o isplativosti ulaganja, pa je interesovanje za svaki javni poziv u oblasti energetske efikasnosti izuzetno veliko. Energetski menadžer grada Pirota, Bojan Ivković, podseća da je prošle godine uspešno realizovan kokurs sa Ministarstvom energetike, a ove godine je značano proširen obuhvat mera i iznos sredstava, što je uticalo na povećanje broja potencijalnih korisnika.

“Prvi deo konkursa koji se odnosi na više mera, pre svega na onu najpopularniju a to je zamena stolarije, zatim zamenu kotlova, ugradnju određenih uređaja sprovodi se i u toku je realizacija konkretnih aktivnosti. Od 193 ugovora, koliko smo potpisali, do ovog trenutka više od pedesetak ugovora je realizovano. To znači da su sve radnje završene i da je novac prebačen izvođačima radova. Očekujemo da do Nove godine taj broj bude znatno veći, možda još toliko. Rok je do 31. decembra, videćemo u saradnji sa ministarstvom da, ukoliko postoji mogućnost, rok bude pomeren do marta, što je maksimalno produženje. Ali, o tom potom, što se tiče tog dela konkursa on ide svojom planiranom dinamikom” – izjavio je Ivković.

Ovaj sadržaj deo je projekta “Štedi, jer vredi” koji se realizuje uz podršku Gradske uprave Pirot, u okviru programa sufinansiranja medijskih sadržaja od javnog značaja.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker