Lokalna samouprava

Grad Pirot spasava od propadanja neprocenjivu zbirku umetnina nekadašnjeg Prvog maja i hotel Stadion

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić izjavio je za TV Pirot da Grad planira da tokom naredne godine otkupi kompletnu zbirku umetnina Prvog maja, kao i hotel Stadion. Na ovaj način Grad će spasiti od propadanja neprocenjivu umetničku zbirku nekadašnjeg giganta Prvog maja, ali i hotel Stadion. 

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić

-Grad planira da kupi hotel Stadion i sva umetnička dela Prvog maja. Na licitaciji ćemo se javiti kao kupac svih umetničkih dela i hotela Stadion. Mi ćemo tokom februara, kroz rebalans, iz viška sredstava, za te namene izdvojiti 25 miliona dinara. I ako uspemo da to kupimo, onda ćemo uz izgradnju terena sa veštačkom travom koji je već izvestan, dati jednu potpuno novu dimenziju tom delu grada, koji već sada ima epitet  sportsko-rekreativno turističkog kompleksa-kazao je Vasić za TV Pirot. Kompletan intervju možete pogledati na TV Pirot u emisiji Oni kažu, autora Vladimira Veljkovića, koja se emituje sutra od 21 sat.

umetnine prvog maja

Grad je već “spasio” neke od neprocenjivih umetnina iz ogromne zbirke Prvog maja, reč je o skulpturama koje se nalaze na centralnom gradskom trgu, a koje je Grad kupio u kompenzaciju sa nekadašnjim rukovodstvom fabrike. Deo umetnina je nažalost uništen u požaru koji je zadesio fabriku svojevremeno.

Pogledajte kratak dokumentarni film o onome što je preostalo od umetničkih dela iz neprocenjive umetničke kolekcije.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker