Lokalna samouprava

Grad Pirot reagovao povodom situacije sa migrantima. Predlažu veću kontrolu javnog reda i mira, ali i u samom Prihvatnom centru u Pirotu

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić danas je novinarima, povodom protesta pirotskih taksista a povodom napada migranata na njihovu koleginicu kazao da je juče Prihvatni centar obišao Sreten Savov, sekretara Saveta za bezbednost i da će Grad uputiti zahteve Komesarijatu za izbeglice da se više povrede računa ali i policiji da se pojača kontrola javnog reda i mira u gradu. Takođe, Vasić je apelovao i na građane da nema mesta panici i da ne treba da dođe do pojave ksenofobije i mržnje i netrpeljivosti jer tome nema mesta, niti ima razloga za bilo kakvu vrstu panike u javnosti ovim povodom.

-Odmah smo reagovali, ja sam poslao sekretara Saveta za bezbedost Sretena Savova u objekat gde su smešteni migranit, on je razgovarao sa predstavnicima Komesarijata za izbeglice, ja sam razgovarao sa predstavnicima MUP-a. Naš predlog je da Komesarijat strožije pušta migrante u grad, naš predlog je da se poveća nivo angažovanosti oko vođenja računa o redu i miru u gradu i da se vrši kontinuirana obuka i razgovor sa migrantima na koji način oni treba da se ponašaju u gradu. Molim građane da ne širimo mržnju i ksenofobiju bezrazložnu, ali da u isto vreme i svi budemo oprezniji jer incidenti nisu nemogući. Svi treba da radimo na povećanju lične i kolektivne bezbednosti i mi ćemo biti u kontaktu tim povodom i sa Komesarijatom za izbeglice i MUP-om-kazao je Vasić.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/ca77f177-fd69-11ee-96b8-cabfa2a5a2de