Lokalna samouprava

Grad Pirot: Raspisan konkurs za studentske stipendije

Grad Pirot raspisao je konkurs za dodelu studentskih stipendija za ovu godinu, izjavila je Pirotskim vestima pomoćnica gradonačelnika Milica Golubović. Rapisan je konkurs za dodelu devet stipendija za studente koji se obrazuju za deficitarna zanimalja, ili potiču iz porodica koje su korisnici novčane socijalne pomoći.

Stindije će biti dodeljene studentima elektrotehnike, budućim mašinskim inženjerima, inženjerima organizacije rada, matematičarima i inženjerima građevinarstva.

Kako je kazala Golubovićeva, do sada je za finansiranje stipendija i jednokratnih pomoći iz gradskog budžeta, u periodu od 2012. do 2022. godine, isplaćeno preko 45 miliona dinara.

 

Stipendije će dobiti ukupno 35 studenata. Izdvaja se i oko tri miliona dinara za jednokratne novčane pomoći studentima

-Ove godine smo povećali iznos stipendija sa 90.000 na 120.000 dinara pa će studenti-budući stipendisti 10 meseci dobijati stupendije u iznosu od po 12.000 dinara. Ove godine ćemo imati devet novih stipendista, a nastavlja se stipendiranje onih koji su ostvarili uslov za stipendiju prethodnih godina a i dalje studiraju. Reč je ukupno o 35 stipendista. U narednih desetak dana raspisaćemo javni poziv za finansiranje jednokratnih pomoći studentima, za šta je izdvojeno oko tri miliona dinara-navodi Golubovićeva za Pirotske vesti.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker