Lokalna samouprava

Grad Pirot postao vlasnik još jednog važnog objekta na Staroj planini sa velikim turističkim potencijalom – nekadašnjeg spomen-doma na Vrelu

Grad Pirot od juče je vlasnik još jednog izuzetno važnog objekta na Staroj planini koji je od velike važnosti za razvoj turizma. Reč je o objektu nekadašnjeg spomen-doma na Vrelu koji je decenijama propadao. Objekat se nalazi na izuzetnoj lokaciji na Vrelu pa je Grad Pirot godinama pokušavao da kupovinom ovog objekta stavi isti u funkciju daljeg razvoja turizma na Staroj planini.

Grad Pirot je objekat kupio od SUBNOR-a po ceni od 7.5 miliona dinara i to po osnovu za pravo preče kupovine u članu 60. Zakona o zaštiti prirode, potvrio je za Pirotske vesti zamenik gradonačelnika Miloš Colić.

stara planina

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić juče je pristupio overi ugovora pa je Grad Pirot i zvanično postao vlasnik ovog izuzetnog objekta.

Vrelo Stara planina, izletište

-Time su se stvorili uslovi da se uz konsultacije sa stručnjacima, izradi projekat kojim će se objekat najpre sanirati i rekonstruisati čime bi postao pravi turistički biser ovog dela Stare planine i, uz nekadašnju karulu, sada Sportsko-turističko rekreativni centar u Dojkincima, jedan od stubova razvoja turizma na Staroj planini-kazao je Pirotskim vestima zamenik gradonačelnika Miloš Colić.

Oko sudbine ovog objekta vodio se veliki broj sudskih sporova između više udruženja boraca. Za to vreme, objekat je propadao pa je njegov prelazak u vlasništvo grada signal da će Stara planina dobiti još jedan vrlo važan turistički objekat, poput objekta u Dojkincima.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker