Lokalna samouprava

Grad Pirot dobija jedan od najmodernijih poligona za obuku vozača u zemlji

Zamenik gradonačelnika Pirota Miloš Colić obišao je danas radove na asfaltiranju poligona za obuku vozača kod Prisjanskog naselja. Tom prilikom Colić je istakao da će Pirot dobiti jedan od najmodernijih poligona za obuku vozača u zemlji.

Colić je istakao da nije slučajno to što je Pirot izabran za lokalnu samoupravu koja najviše računa vodi o bezbednosti učesnika u saobraćaju.

-Postojeći poligon postaje polako neuslovan, a Gradska uprava namerava da na tom mestu sagradi parking za potrebe Otvorenog bazena. U pitanju je 6.500 kvadratnih metara koji će se sada asfaltirati. Cena koštanja prve faze je oko 54 miliona dinara. Ugrađuje se behaton na 600 kvadrata, urađena je ograda, rasveta. Druga faza podrazumeva još 5.000 metara kvadratnih i još jedan sloj asfalta na postojećem. Mislim da ćemo kada radovi budu završeni Grad Pirot dobiti jedan od najsavremenijih poligona u Srbiji-kazao je Colić.

Direktor JP za planiranje i izgradnju Grada Slaviša Svilarov kazao je da su ravodi počeli pre šest meseci.

-U planiranom roku se radovi završavaju. Najverovatnije do ponedeljka će se asfaltirati ova velika površina. Reč je o velikoj investiciji jer će se u drugoj fazi raditi još 5.000 metara kvadratnih i drugi sloj asfalta na postojećoj površini-kazao je Svilarov.

Bojan Pešić, načelnik Odeljenja za urbanizam u Gradskoj upravi Pirot istakao je da su prilikom izrade projekta konsultovani i MUP i autoškole i svi relevantni činioci kako bi ovaj poligon bio najbolji mogući.

-Kada bude završena i druga faza, Piroćanci će moći u svom gradu da polažu vozačke ispite za kategorije poput kamiona sa prikoliom, autobusom, što sada nije slučaj pa naši sugrađani za te kategorije moraju da polažu u drugim gradovima. Ovo je važno i zbog ogromne potražnje za vozačima kamiona i autobusa u našem gradu, za firme koje se bave tim delatnostima, a naravno i za mlade ljude koji će polaganjem za te kategorije moći da obezbede sebi vrlo pristojnu egzistenciju-kazao je Pešić.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker