KulturaOstale vesti

Glumci Narodnog pozorišta Pirot odigrali hit komediju “Nemam da platim i neću da platim” za Mihajla Stamenkova

 

Glumci pirotskog Narodnog pozorišta odigrali su hit komediju “Nemam da platim i neću da platim”  koja je večeras odigrana u humanitarne svrhe, za lečenje dečaka Mihajla Stamenkova. Umesto  ulaznica za predstavu posetioci su novac ubacivali u kutije za dobrovoljne priloge koje su bile postavljene ispred ulaza u pozorišnu salu.  

Aleksandar Radulović, glumac i umetnički direktor Narodnog pozorišta Pirot, kaže da će kompletan prihod biti uplaćen Fondaciji Budi human, za lečenje Mihajla Stamenkova. „Nismo prvi, znam, ali nikad nije kasno. Uzdrmao nas je podatak da dete ima 11 godina a lek mora dobiti do 12. godine i sada  se trudimo svim silama da pomognemo“ – kaže Radulović. Pre početka predstave rekao je da ima veliku tremu iako sam ne igra u predstavi i izrazio nadu da će akcija biti uspešna. Radulović je podsetio na ranije pokušaje da se na jedan ovakav način prikupe sredstva ali da tada Piroćanci nisu bili na visini zadatka.

U Narodnom pozorištu kažu da je za ovu humanitarnu akciju  izabrana komedija  „Ne mogu da platim i neću da platim“ po tekstu nobelovca Darija Foa, u režiji Miloša Jagodića, koju pirotski glumci igraju već teću godinu i koja je do sada uvek bila dobro prihvaćena od strane publike.

„Birali  smo predstavu gde će ljudi  doći, nasmejati se  i da će odavde i mali Mihajlo sa svojom porodicom i publika izaći nasmejana“ – kaže glumac, Aleksandar Radulović.  Iako  smatra  da u današnje vreme ovako ne bi trebalo obezbeđivati sredstva za lečenje dece,  Radulović ističe da je Narodno pozorište Pirot otvoreno za svaki vid saradnje i pomoći. I glumci koji učestvuju u predstavi  bili su voljni da pomognu pa su  pre početka predstave ubacili novac u kutije koje su bile postavljene ispred ulaza u salu.

Ideji Narodnog pozorišta Pirot priključila se i OŠ „Dušan Radović“ čiji su polaznici programa Funkcionalnog osnovnog obrazovanja odraslih izrazili želju da dođu i pogledaju predstavu i učestvuju u humanitarnoj akciji. Pojedini polaznici ovog programa su večeras  prvi put bili u pozorištu.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker