Obrazovanje

Gimnazijalcu Nemanji Krstiću prva nagrada za film “Vreme korone”

Na republičkoj smotri FILMić u oblasti multimedije, pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Centra za razvoj i primenu nauke, tehnologije i informatike, učenik Gimnazije Pirot, Nemanja Krstić osvojio je prvu nagradu filmom „Vreme korone“. Njegov mentor je profesorka Računarstva i informatike Irena Vidanović.

nemanja krstić gimnazija pirot

FILMić je deo inicijative Partners in Learning kojom kompanija Microsoft želi da omogući aktivniju ulogu učenika u kreiranju medijskih materijala i populariše ovaj vid digitalne pismenosti u školi, kroz saradnju sa učenika sa nastavnikom-mentorom na izradi projekata.

 

FILMić predstavlja pravi izazov za učenike ali i nastavnike Informatike i računarstva, Tehnike i tehnologije , kao i za sve druge nastavnike jer se od učesnika očekuje kreativan pristup u radu, orginalni sadržaji u vidu igranih i animiranih filmskih sekvenci, visok stepen poznavanja softverskih alata i hardverske opreme,sposobnost prezentovanja sopsvenog rada.
Učenici osnovnih i srednjih škola, u timovima do 3 učenika, učestvovali su u konkursu osmišljavanjem scenarija, snimanjem video zapisa i njegovom obradom .
U ovom ciklusu učesnici su imali zadate četiri teme za koje su se slobodno opredeljivali :
ŽIVOT SA KORONOM VIRUSOM (Tema se odnosi na situaciju koja je zadesila celu planetu, kao i našu zemlju zahvaćenu pandemijom kovidom 19).
VRŠNjAČKO NASILjE (Tema se odnosi na borbu protiv vršnjačkog nasilja koja je sve prisutnija u našim školama.)
(ZLO)UPOTREBA INTERNETA (Tema se odnosi na mere i opasnosti na koje treba ukazati u cilju zaštite od zloupotrebe Intrneta.)
MALI VELIKI LjUDI U MOJOJ OKOLINI (Tema se odnosi na osobe koje su postigle neki uspeh u svom okruženju, učinile dobro delo, a o tome se malo zna.)
Na konkurs je stiglo 35 filmića iz osnovnih i srednjih škola koji su preglegani i ocenjeni od strane stručnog žirija. Najbolji radovi (osnovne i srednje škole), kao i njihovi mentori će biti nagrađeni nagradama koje je su obezbedili Fimek – Fakultet za ekonomiju i inženjerski menadžment i Pravni fakultet za privredu i pravosuđe kao suorganizatori i sponzori.
Nagrađeni mentori i učenici su dobili pristupni link preko koga će se uključiti u završnu manifestaciju na kojoj će svi nagrađeni timovi prezentovati svoje radove.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker