Obrazovanje

Gimnazijalci na medjunarodnom kampu u Francuskoj – Razmena znanja i iskustava

Grupa od 10  učenika bilingvalnih odeljenja 2/4 i 3/4 Gimnazije Pirot, sa profesorima Milom Rutalj i Ivicom Panićem, otputovala je na međunarodni kamp u Ker Netru, letovalište u Francuskoj, blizu Les Sables d’Olone, na obali Atlantskog okeana. Ekipa je jutros bezbedno stigla u kamp i smestila se a jedno noćenje  usput su imali u Ninbergu, u Nemačkoj. Kamp organizuje Klermonferan, vodeći u mreži Mišelinovih gradova, a pored naših učenika, tamo su i učenici iz Poljske, Nemačke, Italije, Španije i Francuske.

Ivana Kostadinović, direktorka Gimnazije kaže da učenike u Francuskoj čeka  niz intelektualnih i sportskih  aktivnosti, učenje jezika, ali i druženje sa vršnjacima i razmena iskustva. “Boravak naših učenika i profesora u ovom kampu mnogo znači, pre svega za bilingvalnu nastavu i program, za našu Gimnaziju, ali i za Grad Pirot i kompaniju Tigar Tajers, jer su Grad, Tigar i Gimnazija saradnici i partneri u projektu bilingvalne nastave i stalnom usavršavanju naših učenika i profesora na ovom planu”, kaže Kostadinovićeva.

Smeštaj i ishranu obezbeđuje  grad domaćin- Klermonferan, a finansijsku podršku u organizaciji putovanja  učenika do kampa i natrag, pružili su Grad Pirot i Tigar Tajers.Učenici i profesori Gimnazije boraviće u kampu od 1.do 8.avgusta.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker