Gradska hronika

Gimnazijalac Aleksa Stefanović na konferenciji u Istraživačkoj stanici Petnica

Aleksa Stefanović, učenik trećeg razreda pirotske Gimnazije učesnik je konferencije “Korak u nauku” u Istraživačkoj stanici Petnica. “Korak u nauku” je centralni godišnji događaj Istraživačke stanice Petnica, kada tokom četiri dana, skoro 200 učesnika, srednjoškolaca, studenata i naučnika, diskutuje o rezultatima 110 istraživačkih projekata iz 15 naučnih oblasti, koji su realizovani ove godine u Petnici.

Stefanović je sa članovima svog tima svoj naučni projekat prezentovao i lično premijerki Srbije Ani Brnabić.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić otvorila je danas konferenciju i poželela svima uspešan nastavak naučne karijere. Ona je nakon ceremonije otvaranja obišla postavke učesnika konferencije. Pri tome je prisustvovala prezentaciji projekta iz primenjene fizike i elektronike pod nazivom “Izdvajanje vokala iz pesme” koji su zajedno radili Aleksa Stefanović i Srđan Radović iz Novog Sada. Aleksa će ostalim učesnicima u subotu predstaviti rezultate ovog projekta.

Premijerka Brnanić: Vreme je da počnemo da promovišemo mlade ljude i istraživače, dosta sa pričama o starletama

VALJEVO – Vreme je da počnemo da promovišemo mlade ljude, istraživače, dosta je pričanja o starletama, kriminalcima, ljudima sumnjivog morala, izjavila je danas predsednica Vlade Ana Brnabić, javlja Novinska agencija TANJUG.

Ona je nakon konferencije “Korak u nauku”, gde su predstavljeni rezultati istraživackcih projekata 140 polaznika letnjeg programa istraživačke stanice Petnica, rekla da se trudi da promoviše mlade istrazivače, da Srbija ima potencijal, a da samo treba da ga iskoristi.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker