Krštenje u Atlantskom okeanu

Podelite

Sveštenik Marko Dabić, koji je ostavio neizbrisiv trag u Pirotu – Malom Jerusalim, gde je bio starešina Tijabarske crkve, nakon čega već više od godinu dana službuje u Španiji, u pravoslavnoj crkvi u Madridu, obavio je prvo krštenje u Atlantskom okeanu, tačnije na ostrvu Gran Kanarija, drugom po naseljenosti među Kanarskim ostrvima, piše Politika.

Foto – Eparhija zapadnoevropska

Krštenje je obavljeno s blagoslovom nadležnog arhijereja, episkopa zapadnoevropskog Luke, a otac Marko Dabić je obavio bogosluženje i pogruženjem u vode Atlantskog okeana krstio Pavla – Vladimira, mladića koji živi i radi na Kanarskim ostrvima.

Pročitajte više na sledećem linku.

Pročitajte i intervju Pirotskih vesti sa ocem Markom Dabićem, neposredno pred njegov odlazak iz Malog Jerusalima.

Отац Марко Дабић: Пироћанци носе у себи велико духовно наслеђе својих предака

 

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1