Gradska hronika

Formira se Mreža čuvara prirode

Juče je u Vranju održan sastanak udruženja građana koja se bave zaštitom prirode iz Pčinjskog i Pirotskog okruga sa ciljem da se formira Mreža čuvara prirode čije bi patrole na terenu uočavale nedozvoljene radnje u odnosu na strogo zaštićene i divlje vrste životinja, kazao je Pirotskim vestima Aleksandar Vidanović, iz Udruženja za ekologiju “Gea” iz Pirota.

stara planina_115

Po njegovim rečima, reč je o međuopštinskoj saradnji udruženja iz Pčinjskog i Pirotskog okruga, a sastankom i obukom za buduće čuvare prirode u Vranju načinjen je prvi korak ka stvaranju Mreže čuvara prirode.

-Sastanku i obuci su prisustvovali predstavnici Saveza Srbije za očuvanje i odgoj egzotičnih, divljih i zaštićenih životinja, predsednik Udruženja “Ptice pevačice faune Evrope” iz Pirota Milan Mladenović, kao i predstavnici Udruženja za ekologiju “Gea” i Zelene mreže iz Vranja. Obavljena je praktična obuka budućih čuvara prirode-policije za životinje iz Pirota, a sem poslova iz oblasti zaštite životinja, novoformirana patrola baviće se i zaštitom prirode i životne sredine. Takođe, cilj nam je sprečavanje svih vidova zagađenja i bespravne seče šuma. Prva faza je obezbeđenje uniformi i opreme neophodne za rad patrole-kaže Vidanović i dodaje da se očekuje pomoć opštine Pirot, firmi i građana kako bi sve zaživelo.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker