Kultura

Fenomenalni duo – Kristina Bulat i Ivan Radosavljević nastupa u Pirotu. Na repertoaru kompozicije inspirisane tradicijom i kulturom Dalekog Istoka!

Kristina Bulat je inače Piroćanka poreklom, i kako kaže u razgovoru za PV, nada se da će se publici u Pirotu dopasti njihov nastup

Kristina Bulat – violina, i Ivan Radosavljević – klavir, nastupiće kao “Duo 95” u ponedeljak u Pirotu, u sali Doma kulture. Kristina je inače poreklom, po babi, iz Pirota, grada u koji uvek rado dolazi,  pa će, kako kaže, rado svog kolegu Ivana upoznati sa pirotskom tradicijom, lepotama Stare planine, pirotskom peglanom kobasicom, đubekom i kačkavaljem.

Kristina Bulat

-Ivan i ja se poznajemo od detinjstva, komšije smo i išli smo zajedno u muzičku školu Josip Slavenski u Beogradu, a potom i na studije na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu (Ivan odsek klavir, ja violina). Još od srednje škole smo nastupali zajedno u kamernim sastavima, a to smo nastavili i na fakultetu. Nakon završenih master studija, svako kreće svojim putem u Aziju, ja u Kinu u grad Hangzhou na Zhejiang Conservatory of Music, gde sam radila kao asistent, svirala sa njihovim orkestrima i nastupala sa orkestrom konzervatorijuma kao solista, svirajući kineski violiniski koncert The butterfly lovers. Moja ljubav prema Kini je oduvek postojala, zato sam i krenula sa učenjem jezika i proučavanjem muzike još u Beogradu. Ivana je put odveo na Tajland, gde je radio kao profesor klavira. Zbog kovida smo se oboje vratili u Srbiju, Ivan trenutno radi kao korepetitor u baletskoj školi a ja sam član orkestra Narodnog pozorišta u Beogradu. Odlučili smo da ponovo nastupamo zajedno sa nekim projektom koji bi nama bio drag, i izabrali smo kinesku muziku za klavir i violinu. To su pored poznatog koncerta (the butterfly lovers) komadi, uglavnom tradicionalne kineske muzike prepisani za violinu i klavir. Planiramo da nastupamo u što više gradova po Srbiji i regionu kako bi približili tu muziku publici. Ono što je sigurno jeste da se ovakav program nije svirao na našim prostorima i nadamo se da će se ljudima dopasti naš izbor i nastup-kaže Kristina za PV.

duo 95, kristina bulat i ivan radosavljević

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker