Brendovi

FENOMENALNA PROMOCIJA PIROTSKIH BRENDOVA U BEOGRADU: “Magija pirotskog ćilima”, a zatim i “Bazar pirotskih čarolija” u SILOSIMA

Na izuzetnoj lokaciji “Silosi” u Beogradu, koja je postala kultno  i prestižno mesto u kome se organizuju izuzetno značajni događaji iz oblasti kulture, sutra će biti otvorena izložba “Magija pirotskog ćilima” na kojoj će biti prezentovana neprocenjiva kolekcija pirotskih ćilimova porodice Nikolić, a u večernjim satima, od 19 sati, biće izvedena predstava “Darovi ćilim Cvete Agnine”, po tekstu Momčila Antića, u režiji Juga Đorđevića. Reč je o najznačajnijoj promociji pirotskog ćilmia i pirotskih brendova poslednjih godina, jer je poznato da događaje u Silosima obiđe i po nekoliko desetina hiljada ljudi, uz izuzetan odjek u nacionalnim medijima.

Na izložbi koja će trajati do 2. jula biće predstavljana neprocenjiva kolekcija od 60 ćilima velikih formata iz kolekcije porodice Nikolić. Izložbu je donatorski podržala kompanija Esensa.

Koautori izložbe su profesori Fakulteta primenjenih umetnosti doktori umetnosti Leonora Vekić i Zlatko Cvetković, a u okviru izložbe biće postavljeni i veliki informativni aneli na kojima će posetioci moći bliže da se upoznaju sa istorijatom pirotskog ćilima, brenda koji se sve češće promoviše i kao deo nacionalnog identiteta naše zemlje.

Biće predstavljena i monografija u kojoj je katalogizirano stotinu ćilima iz kolekcije porodice Nikolić, video rad akademske slikarke i istoričarke umetnosti dr Milice Živadinović “Kaleidoskop”, kao i dokumentarni film u režiji Maje Uzelac.

“Magija pirotskog ćilima”, a zatim i “Bazar pirotskih čarolija”

Izložba je i svojevrstan omaž Pirotu, jednom od najstarijih gradova na Balkanu, odakle nam stižu i čuveni delikatesi poput peglane kobasice i kačkavalja koji će uz druge radinosti biti predstavljeni na „Bazaru pirotskih čarolija“ 23. juna, takođe u Silosima. Izložba „Magija pirotskog ćilima“ trajaće do 2. jula radnim danima od 18 do 22h, te subotom i nedeljom od 14 do 22h, a ponedeljak je neradni. Ulaz u galeriju Silosa je slobodan.

 

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker