Lokalna samouprava

FEJSLIFTING povodom stogodišnjice Keja: Velika akcija “Očistimo Kej”. Klupe farbali i čistili Kej i migranti!

Povodom stogodišnjice Keja, a u okviru velike globalne akcije “Očistimo svet”, u Pirotu je danas održana akcija “Očistimo Kej”, u okviru koje je više od 250 Piroćanaca, dece iz pirotskih srednjih škola, profesori, funkcioneri i zaposleni u javnim preduzećima i lokalnoj samoupravi, a akciji su se priključili i migranti, koji su pomagali u farbanju klupa i čišćenju Keja!

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić kazao je da je ova akcija deo obeležavanja stogodišnjice Keja.

-Ovo je samo jedna od velikog broja akcija i događaja. Mislim da se Kej inače veoma dobro održava, da JP Komunalac i Sportski centar dobro rade svoj posao, ali želeli smo da uradimo takozvani fejslifting Keja, da ispravimo uočene sitne nedostatke. Hvala svima koji učestvuju u akciji, tu su i penzioneri koji čiste Kej od smeća-kazao je gradonačelnik Vasić.

Dr Milena Dimitrijević, predsednica Gradske skupštine kazala je da je cilj ove kampanje da se podigne nivo brige o zaštiti životne sredine.

-Mi ovom akcijom želimo da uredimo Kej, učenici srednjih škola farbaju klupice, mi stariji čistimo Kej. Ovde na Keju sada ima preko 250 ljudi, čak i male dece. To je veoma važno jer treba da pošaljemo poruku da samo svi zajedno možemo da očuvamo životnu sredinu-kazala je predsednica Dimitrijević.

Učestvovali i migranti

U akciju čišćenja Keja uključili su se i migranti, koji su pomogli  u farbanju, ali i čišćenju Keja od smeća.

 

Ovaj sadržaj je deo projekta Investicije po meri građana, u okviru Konkursa Grada Pirota za sufinansiranje medijskih projekata u 2023. godini

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker