Sport

“Fabrika” budućih asova Radničkog

Fudbalski klub Gimnazijalac poslednjih godina veoma uspešno u svet fudbala uvodi mališane iz pirotskih osnovnih škola zahvaljujući Školi fudbala, koja svake jeseni prima nove polaznike. Talentovani mališani se kasnije uključuju u takmičarske ekipe Radničkog pa ovaj klub predstavlja odličnu osnovu za sve dečake koji vole fudbal, da nauče bazične elemente ovog sporta, a kasnije možda postanu i prvotimci Radničkog. Škola fudbala FK “Gimnazijalac” radi već osam godina.

fk gimnazijalac

Sa mališanima u ovom klubu rade dva trenera Goran Vasić i Nebojša Đorđević.

-Radimo sa dečacima uzrasta od 6 do 10 godina i radimo u dve grupe, mlađoj od 6 do 8 godina i starijoj od 8 do 10 godina. Prvenstveno nam je cilj da zavole fudbal, da se bave sportom, da ih odvojimo od ulice i kompjutera, da budu što više aktivni i da se kasnije uključe u takmičarske ekipe Radničkog. Ovde ih učimo bazičnim elementima fudbala, motoriku, pas, dribling, cilj nam je da napravimo što bolju osnovu, da deca kasnije mogu lako da se uključe u takmičarske ekipe Radničkog. Igramo i prijateljske utakmice, a učestvujemo i u Mini-maxi ligi, takmičenju koje organizuje Fudbalski savez Srbije. Ova liga se igra u zimskim mesecima tako da uveliko traju pripreme za prve takmičarske utakmice-kaže Vasić i dodaje da prve utakmice “Mini-maxi lige” talentovane mališane iz “Gimnazijalca” očekuju već narednog meseca.

-Decembra, januara i februara počinje revijalni deo takmičenja, nakon čega najuspešnije ekipe idu dalje na regionalni deo takmičenja. Pozivamo sve zainteresovane mališane koji vole fudbal da nam se priključe i dođu na neki od treninga. Termini su ponedeljak od 17:30 do 18:30 u sali Pedagoške akademije. Utorkom i četvrtom od 20:00 u školi “Vuk Karadžić” i subotom od 17:30 imamo prvo mlađu grupu, a od 18:30 stariju grupu u Pedagoškoj akademiji. U tim terminima mališani sa roditeljima mogu da dođu da vide kako radimo i da počnu da se bave fudbalom-kaže Vasić.

ACA_5486_resize
Luka Petrović

Mali Luka Petrović kaže da obožava fudbal i da redovno dolazi na treninge FK “Gimnazijalac”.

-Već treću godinu treniram fudbal ovde. Sviđa mi se, naučio sam šta je pas, dobacivanje, dribling, šutiranje u gol i još mnogo toga-kaže Luka.

ACA_5485_resize

Njegov klupski drug Radovan Ristić kaže da trenira godinu dana.

-Sviđa mi se. Volim da driblam i da dajem golove. Naučio sam kako da vodim loptu i da sarađujemo u ekipi. Želja mi je da jednog dana budem prvotimac Radničkog-kaže Radovan.

ACA_5492_resize

 

tekst i foto Aleksandar Ćirić

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker