Privreda

Evropska nedelja preduzetništva – “Nacionalni, regionalni i lokalni podsticaji”

Povodom Evropske nedelje preduzetništva Regionalna razvojna agencija JUG, u saradnji sa Ugovornom okružnom privrednom komorom Pirot, organizuje skup o temi Nacionalni, regionalni i lokalni podsticaji. Cilj ovog događaja je da se postojeći i potencijalni preduzetnici iz Pirotskog okruga upoznaju sa lokalnom i regionalnom poslovnom infrastrukturom i da se podstakne veći broj ljudi da započnu sopstveni biznis.

U okviru promotivnog događaja predstavnici Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj grada Pirota, Nacionalne službe za zapošljavanje – Filijala Pirot, Džob info centra Pirot, Ugovorne okružne privredne komore Pirot i Regionalne razvojne agencije Jug predstaviće svoje aktivnosti i programe finansijske podrške, namenjene malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima, koje realizuju.

Evropska nedelja preduzetništva – SME Week je promotivna kampanja koju je 2009. godine pokrenula Evropska komisija i u kojoj Republika Srbija aktivno učestvuje od samog početka, a održava se u 37 zemalja. Ova inicijativa ima za cilj promociju preduzetništva kroz organizaciju niza promotivnih događaja različitih organizatora, kao i da informiše preduzetnike o institucijama koje pružaju podršku razvoju malih i srednjih preduzeća na lokalnom, nacionalnom i evropskom nivou, u toku cele godine.

Promotivni događaj o temi “Nacionalni, regionalni i lokalni podsticaji” održaće se u petak, 23. decembra, sa početkom u 11 časova.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker