Lokalna samouprava

EU pomaže Srbiji u kontroli granice – donacija opreme vredne milion evra

Sam Fabrici, šef Delegacije EU u Srbiji danas je zajedno sa gradonačelnikom Pirota mr Vladanom Vasićem i šefom kabineta gradonačelnika Aleksandrom Ćirićem, obišao Pograničnu policiju kod Dimitrovgrada i tom prilikom konstatovao da je EU donirala srpskoj pograničnoj policiji opremu koja će omogućiti daleko efikasniju kontrolu granice sa Bugarskom čija je vrednost oko milion evra. 

Delegaciju je primio general policije i načelnik Uprave granične policije Milenko Božović, a sastanku su prisustvovali i predstavnici policija zemalja EU koja učestvuju u realizaciji ovog projekta. Predstavljena je sofisticirana oprema za kontrolu granice i sprečavanje nelegalnog ulaska migranata,  a osim ulaganja u opremu, EU je sa dva miliona evra finansirala i kadrove iz policija nekoliko zemalja EU poput Slovačke, Austrije, Mađarske, Slovenije i drugih zemalja, koji borave u Pirotu i pomažu srpskim kolegama prilikom kontrole granica.

General Božović se zahvalio EU na velikoj podršci u proteklom periodu i izrazio nadu da će se ova dobra saradnja nastaviti.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker