Lokalna samoupravaObrazovanje

Emilija Nikolić, Ana Marinković i Anđela Živković PRVE na nacionalnom takmičenju Geo challenge

Učenice pirotske Gimnazije briljirale na takmičenju koje spaja geografiju i IT

Učenice pirotske Gimnazije Emilija Nikolić, Ana Marinković i Anđela Živković osvojile su prvo mesto na takmičenju Geo Challenge. Finale takmičenja održano je danas putem interneta a naše mlade sugrađanke radile su tri zadatka koja su se sastojala od digitalnog mapiranja i prostornog planiranja datog terena, kazala je Pirotskim vestima njihov profesor geografije Bratislava Colić.

gimnazija

-One su tokom ovog takmicenja imale 3 obimna zadatka koja su se u osnovi sastojala od digitalnog mapiranja i prostornog planiranja datog terena. Poslednji zadatak je bio vezan za konkretno rešavanje problema, gde su one prezentovale i odbranile svoju ideju pred komisijom. Na takmičenju je ucestvovalo preko 700 učenika iz cele Srbije. One su bile najbolje. Geo Challenge je takmičenje koje organizuje kompanije HERE Srbija i ono spaja geografiju i IT oblast. Geo Challenge je geografija gledana kroz digitalnu prizmu, jedno potpuno drugačije iskustvo za sve nas. Demografija, tehnologija, ekonomija, istraživanje, druženje, zaključivanje, prezentovanje, nagrade…sve na jednom mestu-kaže profesorka Colić.

Kao nagradu, pirotske gimnazijalek dobile su učešće na Geo kampu na Kopaoniku koji će biti realizovan u avgustu mesecu ove godine.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker