Obrazovanje

Ekonomska škola Pirot na transnacionalnoj konferenciji na Malti

Ekonomska škola Pirot učestvovala je na transnacionalnoj konferenciji pod pokroviteljstvom i u organizaciji CERV-a. Konferencija je održana na Malti, u vremenskom periodu 26.11-1.12.2023.u okviru projekta “Održiva rešenja za zeleni pristup u urbanim sredinama “. Predstavnik Srbije je bila profesorka Ekonomske škole Pirot, Ljudmila Jovanović.

U okviru CERV-a, koji programski i finansijski podržava Evropska komisija, a koji je ujedno i najveći program EU sa budžetom od 1,5 milijardi evra namenjenih promovisanju i zaštiti vrednosti EU, razmatrana su održiva rešenja i primeri dobre prakse u okviru Zelene inicijative. Ovim projektom ostvaruje se opšti cilj programa, a to je pružanje finansijske podrške za građanski aktivizam, jednakost,  inkluziju, očuvanje životne sredine, što takođe predstavlja prioritete EU u predstojećem periodu.

Pored predstavnika naše škole, konferenciji su prisustvovali i predstavnici organizacija i institucija sa Malte, iz Nemačke, Poljske, Italije, Turske, Hrvatske, Portugalije, Rumunije i Bugarske. Konferencija je realizovana kroz radne posete, prezentacije i razmenu iskustava predstavnika svih prisutnih zemalja.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker